Middellandse Zee Training

Wie deze special volgt, gaat veel zekerder varen, wat bijdraagt aan een ontspannen sfeer aan boord. Dat maakt uw vakantie veel plezieriger!

Voor wie?
Deze special is bedoeld voor iedereen met enige zeilervaring die van plan is in het buitenland te gaan zeilen. Iedere groep (gezin, vrienden), die voor het eerst in flottielje of zelfstandig gaat zeilen in een nieuw gebied, raden wij aan deze training te volgen. Tijdens de special komen alle relevante onderwerpen aan bod waarbij u zelf bepaalt waarop de nadruk ligt.

Gezinnen, stellen, vrienden…
Een voorbereidingsdag is een leuke manier om al vast in de vakantiestemming te komen. Ouders hebben vaak voldoende vaardigheden om flottielje te zeilen en een prima beeld van wat ze gaan doen deze zomer. Door een dag met het hele gezin les te nemen, krijgen ook de kinderen een idee hoe hun zomervakantie eruit gaat zien. De special gebruiken we vaak om met elkaar uit te zoeken wie welke taken kan uitvoeren. Dan blijkt misschien wel dat uw dochter van acht jaar prima kan sturen, terwijl u het anker laat zakken! Ook stellen kunnen zeer profiteren van deze cursus. U leert, naast handige technische wetentjes en trucs, ook een aantal belangrijke basics met communicatie. Eenvoudige kleine procedures en afspraken, op tijd gemaakt, voorkomen een hoop stress en hectiek. U zult verbijsterd zijn hoeveel relaxter uw volgende vakantie hierdoor wordt!

Programma

Tijdens de special wordt getraind op situaties die zich in uw zeilvakantie voor kunnen doen. De volgende onderwerpen kunnen daarbij aan bod komen:

Ankeren ‘in de laag’ en veel voorkomende ankerproblemen
Onderlinge communicatie en teamspirit
Onderlinge taakverdeling
Veiligheid aan boord
Haven- en motormanoeuvres
Ankeren in een baai

Omdat het hier om eendaagse cursussen gaat, zijn er flexibele data mogelijk. Neem bij interesse contact op om uw opties te bespreken. De lessen worden bij sterke voorkeur op doordeweekse dagen (dan wel: avonden) gegeven; voor het weekend gelden andere prijzen. Tijdens het hoofdseizoen (30 juni t/m 31 augustus) worden er geen zeillessen gegeven.
Prijs per persoon op een doordeweekse dag of avond: €145,- Vanaf 3 personen huurt u voor €350,- (lees: minimaal €85,- korting!) het hele schip met instructeur. In dit geval kunt u dus ook helemaal zelf bepalen wat u het liefst zou willen oefenen.