Zeilles geven of schipperen tijdens evenementen voor Flevo Sailing?

Wij zijn altijd op zoek naar vaardige zeilinstructeurs en / of schippers voor onze zeilevenementen.
Mocht je onderstaande aanspreken, neem dan zeker contact met ons op!


Begeleide zeiltochten
Wij bieden niet alleen de huurders van onze jachten, maar ook extern mensen met een eigen schip de optie om een ervaren instructeur van ons aan boord mee te nemen. Voor een of meerdere dagen. De bedoeling daarbij is een of beide van de volgende:
1) dat de instructeur de mensen met het schip vertrouwd maakt, en hun eigen zeilkennis gaandeweg helpt verfrissen.
2) sommige zeilgasten willen alleen gemoedelijk rondgevaren worden, zei dat op hun eigen schip of op een jacht van ons. In begeleiding van een ervaren instructeur. Dagtochten, meerdere dagen of een week zeilen, er is veel mogelijk!

Winner 1010 Flevo Sailing

 

Zeilschool
Wat wij onze cursisten aanbieden:
Mensen die al zeilen en alleen bepaalde vaardigheden willen verdiepen, bieden wij de volgende cursussen:
Beter motormanoeuvreren, zeiltrim, varen met spinnaker of gennaker, nachts varen, Middellandse zee training, les op eigen schip. Dit zijn meestal eendaagse cursussen, soms ook meerdere dagen achter elkaar.

Vaker gebeurd het ook dat mensen die een jacht bij ons boeken, graag voor een dag of meerdere een instructeur mee willen nemen. Die hun vertrouwd maakt met het jacht en haar vaargedrag, bijzonderheden, enzovoort.

Belangrijk voor u / jou als instructeur is daarbij: Dat u / jij qua kennis en ook inzake communicatieve en sociale vaardigheden stevig genoeg in uw / je zeillaarzen staat om volwassen cursisten op een rustige en verstandige manier het zeilen te leren. Dat houdt ook in dat u zich / jij je op uw / je gemak voelt in gezelschap van een kleine groep mensen aan boord. De meerdaagse zeillessen zijn uiteraard een bijzonder fijne gelegenheid voor onze instructeurs om zelf met een mooie jacht het water op te komen. Tegelijkertijd vergt het meer aandacht en energie, gezien het feit dat men in zo een geval dan 24/7 met cursisten bezig is.

Hier is wat wij niet aanbieden, wat wij dus anders doen dan onze collega zeilscholen – die lijst is duidelijk korter:
Wij geven geen zeillessen aan beginners. En ook geen waar diploma’s uitgereikt worden. Ook hanteren wij niet het CWO systeem.

Zeilschool Flevo Sailing: Sluis varen

 

Wat brengt een goede zeilinstructeur verder vooral mee, alle drie graag aantoonbaar:
Uiteraard veel ervaring met zelfstandig kajuitjachtzeilen, ideaal geval: Met zeiljachten van 34 tot 40 voet lengte.
En goede theoretische kennis over het zeilen. Dat kan vaarbewijs II zijn, wellicht ook Marcom B.
Goede didactische kennis over het lesgeven op kajuitzeiljachten, aan volwassenen.
Fijne pluspunt, niet vereist: Kennis van de Duitse of Engelse taal. Veel van onze gasten komen uit Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk.

Wat bieden wij:
– Natuurlijk de mogelijkheid om tijdens een steeds langer wordend zeilseizoen lekker op het water onderweg te zijn, met heel mooie, moderne en comfortabele zeiljachten. Hier is een overzicht!
– Documentatie van uw / je ervaring. Op wens krijgt iedereen die met succes les heeft gegeven, van ons een bevestiging hierover.
– Een kleine vergoeding voor iedere dag dat u / jij voor ons op het water bent.


Zeilevenementen
Deze vinden meestal op een dag plaats, waarbij als start- en eindlocatie vanaf onze Flevo Marina, de Bataviahaven Lelystad of het Regatta Center Medemblik wordt gezeild. Het aantal deelnemers varieert van 08 tot 120 personen. En het zijn leuke gezellige events, waar de zeiljachten op het IJsselmeer 3 korte wedstrijden met elkaar varen. Vooraan gegaan door een briefing met ontbijt of lunch, aan het einde gevolgd door een borrel en / of diner. Schippers-instructeurs die hieraan mee doen, hebben de taak om een kleine groep meezeilende (meestal: zaken-)mensen een veilige en leuke zeildag te laten beleven. Mensen die daarbij als gasten aan boord komen, hebben vaak weinig of zelfs helemaal geen zeilervaring. Het is daarom belangrijk dat u / jij het zeiljacht ook veilig alleen kunt zeilen. En uiteraard worden alle deelnemers van tevoren goed door ons voorbereidt. En er is altijd iemand van ons tijdens die evenementen mee aanwezig.

Heeft u / heb jij wel zin in schipperen tijdens een evenement, maar liever op uw / je eigen jacht? Ook die combinatie kunnen wij voor onze zeilevents vaak heel goed gebruiken. Lees hier verder.

U / jij bent van harte welkom om gewoon eens te komen kijken naar onze jachten. En een koffie / thee met ons te drinken, hier op de Flevo Marina. Wij zijn meestal van 08.30 tot minimaal 17 uur aanwezig. Wil je zeker gaan dat wij ook op kantoor zijn, mail of bel dan even van tevoren.

Een prachtig zeilseizoen toe gewenst!