FAQ – Veelgestelde vragen

Verhuur: Veelgestelde vragen

Waar niet anders afgesproken en door ons bevestigd, gelden qua beschikbaarheid van het gehuurde schip de volgenden tijden: Week = Vrijdag 16 uur t/m/ maandag 11 uur. | Weekend = Vrijdag 16 uur t/m maandag 11 uur. | Midweek = Maandag 16 uur t/m vrijdag 11 uur. Op Feestdagen: Pasen en Pinksteren: Vrijdag 16 uur tot dinsdag 11 uur. | Hemelvaart en Sacramentsdag: Woensdag 16 uur tot maandag 11 uur.
Ja, het is mogelijk om bij ons te pinnen.
Aan boord is in principe alles wat u nodig heeft om te zeilen en te leven. Een uitgebreide inventarislijst vindt u direct op deze website, bij de beschrijving van de boot. Wat u zelf meeneemt: Zeilkleding, warme kleding (ook in de zomermaanden!), een dekbed of slaapzak, zonnebrandolie, zonnebril en wellicht ook een hoofdbedekking tegen de felle zon. Goede zeilkleding is bij ons te huur, in de maten XS t/m XXL. Kinderen krijgen een zeilpak gratis mee, volwassenen kunnen een pak erbij huren tegen een gunstige prijs. Mocht dit interessant voor u zijn, laat het ons dan op tijd weten zodat wij eventueel een passend zeilpak voor u kunnen reserveren. Ook een dekbed kunt u bij ons huren. Verder is aan boord het dragen van comfortabele schoenen met een rubberen zool sterk aan te raden: U beweegt zich veilig hiermee en het boot zelf wordt ontzien van beschadigingen. Gymschoenen zijn prima.
ntwoord: U moet rekening houden met de uitgaven voor eten en drinken aan boord en het brandstofverbruik. Verder moet U, als U in een haven overnacht, de havengelden betalen. Voor de zeilschool: Alle cursisten betalen gezamelijk de kosten voor de instrukteur. In de praktijk wordt hiervoor een "boordkas" ingesteld. Iedere cursist betaald hier een evenredig deel aan. Hieruit worden dan kosten als havengeld, brandstofverbruik en boodschappen betaald.
Ja, dit is goed mogelijk. Wij beschikken over een aantal zeer ervaren instructeurs die u graag wegwijs maken op uw vakantieverblijf. Zo kunt u er bijvoorbeeld aan denken om de eerste dag van de verhuur met een instructeur havenmanouvres te oefenen of het schip beter te leren kennen. Ook is het mogelijk om op het door u gehuurde schip een instructeur mee te nemen voor een genakertraining of een eerste Waddenzee ervaring.
Nee dit is bij Flevo Yachtcharter niet mogelijk. Wij zijn gebonden aan de HISWA-voorwaarden, die hierover duidelijke regels hanteert. Wanneer u dit wilt is het wel mogelijk om hiervoor een annuleringsverzekering af te sluiten. Er zijn meerdere verzekeringsmaatschappijen die dit aanbieden, hierin kunnen wij adviseren of bemiddelen. Een gangbaar tarief voor een annuleringsverzekering is 5,1 % van de totale boeking.
U levert de boot na uw verblijf weer met volle dieseltank af. Alles wat u aan boord hebt gebracht neemt u ook weer mee naar huis, afval graag verwijderen inclusief lege flessen. Lierhendels s.v.p. op de kaarttafel leggen, karten en de getijdentabel (HP33) weer terug in de kaarttafel. Mits u de reddingsvesten heeft gedragen tijdens regenachtig weer, graag de vesten zo ophangen dat deze weer goed kunnen drogen. Eventueel erbij gehuurde zeilpakken terug naar ons kantoor. Mochten zich problemen voorgedaan hebben horen wij dat graag: Door met name technische gebreken en schades meteen aan ons door te geven helpt u ons om de schepen in een goede en veilige conditie te houden.
Hier heeft u 3 opties: Vooraf per bankoverschrijving, of bij aankomst in contant of middels PIN / normale bankpas. Op dit moment kunnen wij helaas geen credit cards accepteren.
Dat kan, middels een eenmalige betaling van €90,-. Hiermee bent u ervan verzekerd dat u uw borg 100% terug krijgt na het weer inleveren van het schip. Let op: U moet de borg alsnog aan ons betalen. Het is uw verzekeraar door die u aansluitend de borg terug krijgt betaald, mocht u daadwerkelijk schade gevaren hebben en mochten wij daarom (een gedeelte van) uw borg in hebben gehouden. In deze zin kan het term 'afkopen' ook wel een mis worden verstaan. Ook belangrijk: U bent 100% vrij in uw keuze van verzekeraar voor die zo genoemde borgverzekering. De boven genoemden €90 zou het tarief zijn wat de verzekeraar Schomacker neemt. Wij kennen die maatschappij goed en kunnen ze met een gerust hart aanbevelen. Maar dit is slechts een voorbeeld, een optie van velen.
Uw zeiljacht is WA en vol-casco verzekerd. Bij deze verzekering hebben wij als charterbedrijf een eigen risico aandeel van €600,-. Alles wat dit bedrag overstijgt wordt door de verzekering vergoed. Daarbij uiteraard uitgaande van een fatsoenlijke omgang met het jacht door haar respectievelijke gebruikers. Bij de huur van een jacht - dus ook in uw geval - deponeert u zelf uiterlijk voor vertrek een borgsom van €600,- In geval van een schade zouden wij het bedrag inhouden wat de gevaren schade vergoed. Dat kan een heel klein gedeelte van die borg zijn - of in extreme gevallen de hele borg. Laatst genoemde komt gelukkig maar heel zelden voor. De borg kan of middels PIN (normale bankpas, geen credit cards), door bankoverschrijving of bij aankomst in contant worden betaald. U heeft de optie om uw borg door middel van een zo genoemde borgverzekering te verzekeren. In dit geval zou u weliswaar nog steeds de €600,- bij ons moeten deponeren. Maar in geval van schade zou u vervolgens het hele bedrag van de borg achteraf van uw verzekering uitbetaald krijgen. Er zijn meerdere aanbieders op de markt en uiteraard heeft u de vrije keuze, of überhaupt en zo ja, bij wie u zo een verzekering eventueel af wilt sluiten. Een bijzonders goede aanbieder die wij aan kunnen bevelen is de maatschappij Schomacker uit Hamburg. De kosten voor een borgverzekering komen gemiddeld op 1 x €90,-, deze verzekering geldt dan voor het een keer huren van een zeiljacht.