Schipperen voor Flevo Sailing tijdens zeilevenementen?

Heeft u een eigen jacht, vanaf 34 voet lengte, modern en technisch in orde, visueel toonbaar? En heeft u plezier om met (zaken-)mensen af en toe een dagje op het water te zijn? Dan is schipperen voor onze bedrijfsevenementen wellicht een heel leuke actie voor u.

Naast onze regulaire jachtcharter en zeilschool voor volwassenen organiseren wij vaker ook zeilevenementen. Het aantal deelnemers varieert daarbij van 08 tot 120. En de jachten die wij inzetten zijn doorgaans moderne, comfortabele kajuitzeiljachten.

Onze bedrijfsevenementen zijn heel populair. Het zijn gezellige dagen vol sportieve actie. Een groep zeiljachten vaart dan, meestal op het IJsselmeer, 3 korte wedstrijden met elkaar. Vooraan gegaan door een briefing met ontbijt of lunch, aan het einde gevolgd door een borrel en / of diner. In de ochtend wordt geoefend met de jachten, na de lunch worden er drie korte wedstrijdjes gevaren.

De schippers die hieraan mee doen, hebben de taak om een kleine groep meezeilende (meestal: zaken-) mensen een veilige en leuke zeildag te laten beleven. Mensen die als gasten aan boord komen, hebben vaak weinig of zelfs helemaal geen zeilervaring. Het is daarom belangrijk dat u uw eigen zeiljacht ook veilig alleen kunt zeilen. En dat u een kleine groep van mensen op uw jacht op een ontspannen manier aan kunt sturen: Zij zullen beleven wat zeilen is, bij de korte wedstrijden is niet winnen om iedere prijs, maar de pret aan het hele gebeuren het meest belangrijke. En uiteraard worden alle deelnemers van tevoren goed door ons voorbereidt. Ook is altijd iemand van Flevo Sailing tijdens die evenementen mee aanwezig.

Beslist u om mee te doen als schipper van uw eigen jacht tijdens zo een evenement, dan kunnen wij u een goede vergoeding hiervoor bieden. Belangrijk zijn de volgende punten: Uw jacht moet technisch in orde zijn,  ze moet niet kleiner zijn dan 34 voet en optisch moet ze netjes en verzorgt eruitzien. Ook moet het jacht verzekerd zijn – en, evenzo belangrijk: Reddingsvesten aan boord van uw jacht moeten a) automatische vesten en b) gekeurd zijn door een herkende keurinstantie. Heeft u zelf geen zulke vesten aan bord, dan krijgt u voor het evenement van ons gekeurde automatische reddingvesten mee.

Tijden
De tijden verschillen per geval en wij zullen de precieze tijden altijd nog een paar dagen van tevoren aan iedereen doorgeven. Over het algemeen laat zich zeggen: Voor evenementen die in de ochtend vanuit Lelystad beginnen, wordt ieder jacht rond 10 uur vaarklaar aan de steiger verwacht. Begint een event pas in de middag, wordt dit meestal 12 uur. Evenementen die in Enkhuizen of Medemblik beginnen, zijn anders georganiseerd. Omdat in zulke gevallen de schepen eerst ook heen gevaren moeten worden. Prachtig uiteraard waar de ligplaats van uw jacht wellicht toevallig al in Enkhuizen of Medemblik is?  😉 Hoe dan ook, de tijden en locaties worden uiteraard altijd ruim van tevoren en schriftelijk met iedereen afgestemd.

Liever niet uw eigen jacht inzetten, maar wel zin in schipperen tijdens onze zeilevenementen? Goede schippers zien wij altijd graag bij ons! Lees hier verder.

Interessant? U bent van harte welkom om hierover gewoon eens te komen praten, bij een koffie / thee met ons, hier op de Flevo Marina. Wij zijn meestal van 08.30 tot minimaal 17 uur aanwezig. Wilt u zeker gaan dat wij ook op kantoor zijn, graag van tevoren even mailen of bellen.

Een prachtig zeilseizoen toe gewenst!